Det behøver ikke at føles som en pligt at spise sundt. I stedet kan det være et kulinarisk eventyr!

Teach your family to have an healthy relationship with food.

 

Avocadoer med smøragtig konsistens og fløjlsblød smag

Avocadoer fra Kreta

Nyd de smagfulde avocadoer fra Kreta, ideelle til lækre og sunde salater!

Teach your family to have an healthy relationship with food.

Avocadosorter

Der findes mange forskellige avocadosorter, som gror i subtropiske eller tropiske områder.

Historie

Avocadoen er en subtropisk frugt, der stammer fra Central- og Sydamerika, hvor den første gang blev dyrket som afgrøde for ca. 8.000 år siden.

Avocadoer som afgrøde

Avocadoer blev for første gang dyrket som afgrøde på Kreta i 1960’erne.

De berømte avocadoer fra Kreta!

Avocadoen er en subtropisk frugt, der stammer fra Central- og Sydamerika, hvor den første gang blev dyrket som afgrøde for ca. 8.000 år siden. Navnet ”avocado” er spansk og henviser til frugtens form.

Der findes mange forskellige avocadosorter, som gror i subtropiske eller tropiske områder. Avocadoblomsten er hermafroditisk og bestøves med pollen. Det betyder, at både han- og hundelen af blomsten modnes, men i forskellige sæsoner. Denne form for bestøvning gør, at der kan høstes to forskellige typer frugter fra avocadotræet, type A og type B.

Alt afhængig af regionen og det specifikke mikroklima, gror der forskellige typer af avocado-sorter. Avocadoer kræver frugtbar jord, milde klimaforhold uden frost og minimal påvirkning fra vindforhold. Disse gunstige forhold findes i de fleste områder på Kreta, særligt i områderne i den vestlige del af øen såsom Chania. Avocadoer blev for første gang dyrket som afgrøde på Kreta i 1960’erne.

Det anslås, at ca. 90 % af de avocadoer, som produceres i Grækenland, bliver dyrket på Kreta. Deres enestående smag og høje næringsindhold har gjort avocadoerne fra Chania til nogle af de mest velkendte i Europa. Rent faktisk bliver en stor andel af de lokalt producerede avocadoer eksporteret til Central- og Nordeuropa.

Selvom avocadoer anses som frugter og ikke grøntsager, passer de godt til salater og kan spises rå eller bruges i forskellige opskrifter. De har fremragende sundhedsmæssige fordele, mens de samtidig også har et meget højt næringsindhold.