Det behøver ikke at føles som en pligt at spise sundt. I stedet kan det være et kulinarisk eventyr!

Teach your family to have an healthy relationship with food.

Saftige og smagfulde

BOB-certificerede appelsiner

BOB-certificerede Portokalia Maleme Chanion Kritis-appelsiner

Portokalia Maleme-appelsinerne, der hører under Washington Navel-sorten, er søde og saftige mellemstore appelsiner, som dyrkes på traditionel vis ved kysten i Chania-regionen på Kreta.

Teach your family to have an healthy relationship with food.

BOB-certificering

Maleme-appelsiner blev certificeret som BOB-produkter (produkter med beskyttet oprindelsesbetegnelse) i 1996, og de er de eneste græske citrusfrugter, som har opnået dette.

Historie

De blev første gang dyrket som afgrøde i 1920’erne og findes i mange forskellige varianter, mens deres enestående smag stammer fra det ideelle mikroklima i Chania-regionen.

Græsk mytologi

Ifølge græsk mytologi voksede træerne med disse appelsiner i hesperidernes have, hvor mennesker ikke kunne få fat i dem.

De sødeste BOB-appelsiner!

Listen over landbrugsprodukter af høj kvalitet, som dyrkes i Grækenland, omfatter frugter og grøntsager, der er blevet verdenskendte for deres næringsindhold, særpræg, friskhed og smag. Dette gælder også for de BOB-certificerede Maleme-appelsiner, der hører under Washington Navel-sorten. Disse mellemstore appelsiner er både søde og saftige med en kraftig duft, og bliver dyrket på traditionel vis ved kysten i Chania-regionen på Kreta.

Maleme-appelsiner blev certificerede som et BOB-produkt (produkter med beskyttet oprindelsesbetegnelse) i 1996, og er de eneste græske citrusfrugter, som har opnået dette.

De blev første gang dyrket som afgrøde i 1920’erne og kan findes i mange forskellige varianter. Deres enestående smag stammer fra det ideelle mikroklima i Chania-regionen, der har den rette kombination af luftfugtighed og sollys året rundt, mens den forsynes med vand fra de nærliggende Hvide Bjerge. Høsten af disse appelsiner påbegyndes mellem oktober og december og varer indtil slutningen af maj.

De er forholdsvist store og lettere aflange med en karakteristisk farve, mens de samtidig er meget faste, hvilket gør dem lette at transportere. Det siges ofte, af appelsiner fra Kreta er blandt de bedste i verden. Ifølge græsk mytologi voksede træerne med disse appelsiner i hesperidernes have, hvor mennesker ikke kunne få fat i dem. Maleme-appelsiner var engang de vigtigste frugter man kunne spise om vinteren, og de var derfor fast inventar i enhver husholdning på Kreta grundet deres høje næringsindhold.

Maleme-appelsiner bør opbevares et koldt og tørt sted, og hvis de ikke skal spises med det samme, bør de placeres det sted i køleskabet, som er mindst koldt. De kan spises rå, som en snack eller til at lave en meget smagfuld juice. Selvom de oftest spises rå, findes der også mange opskrifter på velsmagende marmelader og tærter, som kan laves med denne fantastiske frugt.